PGNiG інвестує в газовидобуток в Україні $50 мільйонів — це лише перший транш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PGNiG інвестує в газовидобуток в Україні $50 мільйонів — це лише перший транш

Енергетика
925
Польська державна нафтогазова компанія PGNiG на першому етапі інвестує в газовидобуток в Україні 50 млн доларів, у подальшому інвестиції можуть сягнути 500 млн доларів.
Про це повідомив у Facebook голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, який був присутній під час підписання угоди між PGNiG та ERU.
«Була підписана важлива угода про співпрацю компаній PGNiG і ERU Management Services, яка передбачає, що ці дві компанії створюють партнерство 85%/15% та розпочинають реалізацію проєкту з видобутку газу на заході України. Це перша інвестиція польського PGNiG у газовидобуток в Україні. На першому етапі планується інвестувати 50 млн дол.», — написав Герус.
Депутат додав, що згодом обсяг інвестицій польської компанії може сягнути 500 млн дол.
Нагадаємо, 30 серпня Польська державна нафтогазова компанія PGNiG оголосила про підписання угоди з українсько-американською компанією «Енергетичні ресурси України» (ERU), яка передбачає спільні геологорозвідувальні роботи з пошуку газу в Україні. В результаті угоди PGNiG придбає 85% компанії «Карпатгазвидобування».
У травні PGNiG отримала від Антимонопольного комітету України дозвіл на придбання контрольного пакета акцій компанії «Карпатгазвидобування», яка є власністю українсько-американської компанії «Енергетичні ресурси України» (ERU).
PGNiG та ERU у грудні 2019 року підписали угоду про співпрацю щодо розвідки і видобутку газу в західній Україні, поблизу кордону з Польщею. У польській компанії тоді заявляли, що мають відповідний досвід і ноу-хау для видобутку газу в цьому регіоні.
Торік PGNiG продала в Україну 1,2 млрд кубометрів газу, а в першому кварталі цього року — 210 млн кубометрів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас