Шведська Scania розробила перший водневий сміттєвоз (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведська Scania розробила перший водневий сміттєвоз (фото)

Технології&Авто
625
Компанія Scania продовжує розширювати лінійку своїх вантажних машин, що працюють з альтернативними видами приводу. Торік на тести вийшли перші електроводневі вантажівки, які обкатувалися в Норвегії, а тепер така машина з’явилася і на дорогах рідної для Scania Швеції, правда, в образі сміттєвоза для міста Гетеборг.

Автомобіль був розроблений за спецзамовленням Шведського енергетичного агенства, яке візьме на себе контроль результатів роботи і витрат на її експлуатацію. Модель будуть порівнювати з аналогічними показниками, які демонструють дизельні, газові та електричні машини. Все це необхідно для того, щоб зрозуміти, наскільки доцільно подальший розвиток подібних технологій в сміттєзбиральній галузі.
Жодних технічних даних про нову модель Scania не оголошується, але вже зрозуміло, що головним продуктом вихлопу сміттєвоза є водяна пара, а енергія від роботи паливних елементів буде направлятися на обігрів його кабіни.
Втім, не виключено, що технічна сторона сміттєвоза виявиться близька до норвезьких аналогів. В цьому випадку машина буде комплектуватися 290-сильним електричним мотором і акумулятором ємністю 56 кВт/год. Батареї в таких вантажівках заряджаються від електрохімічного генератора з паливними елементами, потужність якого дорівнює 90 кВт, а водень зберігається в спеціальних балонах, розташованих за кабіною. Запас ходу машин становить від 400 до 500 кілометрів.
За матеріалами:
MMR
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас