На кордоні України діє е-перевірка COVID-сертифікатів (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На кордоні України діє е-перевірка COVID-сертифікатів (фото)

Казна та Політика
1356
Державна прикордонна служба розпочала застосовувати електронну перевірку COVID-19-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію громадян, негативний результат тестування або одужання від хвороби.
Про це повідомляє Державна прикордонна служба.
Як зазначається, прикордонники отримали електронні пристрої з програмним забезпеченням «SafeBorder».
Що це за пристрій. Він передбачає можливість автоматизованої перевірки чинності документа та його приналежності відповідній особі під час перетинання кордону України. Кожен COVID-сертифікат має унікальний електронний ідентифікатор та QR-код.
На кордоні України діє е-перевірка COVID-сертифікатів (фото)
Щоб здійснити перевірку, прикордонник сканує QR-код наданого громадянами сертифікату та отримує на екрані підтвердження статусу документа.
На сьогодні до довірчої мережі цифрових COVID-сертифікатів під’єднані майже 40 країн, серед яких країни – члени ЄС: Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, а також країни, які не є членами ЄС: Україна, Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Сан-Марино, Швейцарія, Ватикан, Північна Македонія, Туреччина.
На кордоні України діє е-перевірка COVID-сертифікатів (фото)
Перевірка COVID-сертифікатів, виданих в країнах, які не під’єднані до даної мережі, здійснюється візуально та за допомогою технічних засобів прикордонного контролю з вивченням ознак на предмет можливих підробок.
На кордоні України діє е-перевірка COVID-сертифікатів (фото)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас