Багаті американці стали ще багатшими — Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Багаті американці стали ще багатшими — Bloomberg

Світ
455
Дохід від активів став важливим джерелом багатства для американців, але разом з тим призвів до посилення економічної нерівності в країні. За останні кілька десятиліть показники за цим джерелом прибутку зростали в найбільш процвітаючих регіонах країни, але в 90 відсотках бідних областей вони залишалися на незмінному рівні.
Про це пише Bloomberg.
Прибуток від активів, включаючи акції, здача нерухомості в оренду і відсотки, зараз в середньому по країні становить п’яту частину особистого доходу. Однак у більшості американців таких ресурсів мало. Їх єдиними активами є їхні власні житла і пенсійні рахунки, чого часто немає у громадян з низьким заробітком.
Група з економічних інновацій з Округу Колумбія встановила в своєму недавньому звіті, що розрив між багатими і бідними областями країни зростає в геометричній прогресії. У період з 1969 по 1990 роки різниця в середньому доході від активів між двома групами регіонів подвоїлася, а в період з 1990 по 2019 роки збільшилася в шість разів.
Прибуток від активів зазвичай зосереджений в округах, які є центрами фінансів, гірничовидобувної промисловості, технологій і туризму. За даними групи з економічних інновацій, зростання цифрової економіки (електронної комерції із застосуванням цифрових технологій) і пом’якшення грошово-кредитної політики збільшили розрив між бідними і багатими американцями. Завдяки цим процесам власники активів отримали ще більший дохід і “надприбуток від технологічних компаній”.
Активи практично відсутні у більшої частини населення в районі гірського ланцюга Аппалачі, Середнього Заходу і далекого півдня країни. Розрив в рівні добробуту дуже великий в мегаполісах, оскільки доходи технологічних і фінансових центрів стрімко зростають. Наприклад, в нью-йоркському районі Манхеттен середній дохід сім’ї вдвічі вищий, ніж у сусідньому районі Бронкс.
Раніше Федеральна резервна система США опублікувала протоколи засідання, де було анонсовано згортання програми кількісного пом’якшення (QE). Це означає, що влада перестане стимулювати американську економіку коштом бюджету, що може негативно вплинути на споживчий попит. Інвестори впевнені, що найближчим часом в країні буде рецесія.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас