«Кабмін не фінансуватиме МАУ за рахунок держбюджету», - заступник міністра фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Кабмін не фінансуватиме МАУ за рахунок держбюджету», - заступник міністра фінансів

Фондовий ринок
619
Українці не будуть оплачувати борги авіакомпанії МАУ. У цьому запевнив заступник міністра фінансів Олександр Кава. Він проводить аналогію з комерційними банками, кредити яким людям все одно доводиться повертати — їх не «списують».
Питаннями багатомільйонного боргу, що накопичився МАУ перед аеропортом «Бориспіль» і держпідприємством «Украерорух», було доручено зайнятися Кабінету Міністрів України.
За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, протягом місяця від уряду чекають вжиття невідкладних заходів для мінімізації ризиків функціонування всієї авіаційної галузі та запобігання повторення МАУ сценарію «Аеросвіту» — банкрутства підприємства.
Експерти вже говорять про те, що вирішити питання за рахунок державних грошей не вийде через те, що авіатранспорт не є для українців основним, і подібне рішення викличе обурення серед платників податків, які ним не користуються.
«Це приватна авіакомпанія, у якої є акціонери, у яких є гроші, і саме вони можуть вирішити її проблему. Держава на це вплинути ніяк не може. Щоб вона могла дофінансувати авіакомпанію, компанія повинна бути державним підприємством», — говорить Олександр Кава.
За його словами, лінія поведінки держави в такому випадку може бути порівнянна з тим, як вчиняють комерційні банки, якщо людина взяла кредит і не виплачує його: в такому випадку фінустанови не поспішають пробачити громадянам ці борги.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас