КМДА скоротила фінансування реконструкції Бортницької станції аерації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА скоротила фінансування реконструкції Бортницької станції аерації

Казна та Політика
296
Київська міськдержадміністрація (КМДА) скоротила фінансування реконструкції Бортницької станції аерації у 2021 році через зміщення термінів будівництва. Перерозподіл коштів зумовлений зміщенням термінів будівництва через зміну генерального підрядника.
Про це повідомляє департамент житлово-комунальної інфраструктури Київської міськдержадміністрації.
«Організація підряду, яка виконувала роботи на об’єкті, не змогла впоратися з ними, що й стало причиною зупинки реалізації проєкту. З огляду на технологічний процес будівництва було внесено зміни до графіка виконання робіт зі зміщенням на 2022 рік, а також здійснено перерозподіл бюджетних коштів з метою їх раціонального та повного використання», – повідомили в департаменті у відповідь на запит агентства.
Згідно з повідомленням, ПрАТ «АТ «Київводоканал» провів відкриті торги для визначення нового підрядника. Зокрема, 29 липня було укладено договір із новим виконавцем робіт, і будівельні роботи на проєкті відновлено.
За даними ProZorro, переможцем тендера на здійснення будівельних робіт із пропозицією 320,8 млн грн стало ТОВ «Укрметал Буд». Раніше, у 2018 році підрядником було визначено ПАТ «Київметробуд». Як зазначено в Єдиному держреєстрі юросіб та фізосіб-підприємців, засновником ТОВ «Укрметал Буд» є Олексій Дорош. Згідно з річним звітом компанії за 2020 рік, її чистий прибуток становив 1,2 млн грн, виручка – 23,1 млн грн.
Раніше повідомлялося, що КМДА затвердила перерозподіл 16,1 млн грн у 2021 році на будівництво низки об’єктів житлово-комунального господарства за рахунок скорочення обсягу фінансування робіт з реконструкції першої черги Бортницької станції аерації. З цієї суми 12,1 млн грн спрямують на реконструкцію дюкерних переходів через Дніпро, 4 млн грн – на протизсувні роботи на схилі Батиєвої гори, а також на вул. Лук’янівській, 46.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас