Електромобілі Tesla Model S навчилися самостійно паркуватися, використовуючи тільки дані бортових камер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електромобілі Tesla Model S навчилися самостійно паркуватися, використовуючи тільки дані бортових камер

Технології&Авто
339
Цього року Tesla почала поставляти на американський ринок електромобілі Model 3 і Model Y, позбавлені радарів. Вони змушені спиратися при маневруванні в автоматичному режимі на дані з бортових камер.
Під цю особливість серйозно переробляється програмне забезпечення, і профільне оновлення докотилося навіть до Tesla Model S, яка від радарів поки не відмовляється.
Ресурс Electrek повідав про ті нововведення, які реалізовані в свіжому оновленні 2021.32.5 програмного забезпечення для Tesla Model S.
Функція Autopark дозволяє при русі на швидкості до 25 км/год сканувати навколишній простір в пошуках відповідного паркувального місця, який машина здатна зайняти самостійно як паралельним, так і перпендикулярним методом. Водієві достатньо лише натиснути на клавішу Autopark інтерфейсу і утримувати її, при цьому відпустивши рульове колесо (або штурвал на більш нових екземплярах). Електромобіль сам виконає необхідні маневри для паркування на обраному місці.
Одночасно було вдосконалено алгоритм роботи адаптивної пневмопідвіски – старші електромобілі Tesla такою опцією оснащуються, і вона передбачає програмне управління.
Як пояснює автовиробник, оновлення додасть електромобілям керованості і наділить їх більш чіткими реакціями на дії водія. Дрібні зміни були зроблені в інтерфейсі користувача, а ось функція автоматичного паркування за даними камер повинна має поширитися на всі моделі електромобілів Tesla.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас