ДФС виявила центр мінімізації податкових платежів до бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС виявила центр мінімізації податкових платежів до бюджету

Казна та Політика
651
Працівниками ГУ ДФС у Житомирській області припинено діяльність міжрегіонального центру мінімізації платежів до бюджету, в якому надавались «послуги» підприємствам реального сектору економіки з формування незаконного податкового кредиту, а також конвертації безготівкових коштів у готівку.
Про це повідомили в ГУ ДФС.
Незаконна діяльність здійснювалась шляхом документального оформлення безтоварних операцій з купівлі-продажу товарів, робіт, послуг для підприємств реального сектору економіки. Формування податкового кредиту для підконтрольних підприємств здійснювалось від підприємств-імпортерів, виробників продукції, мережі інтернет-магазинів на території України.
Після цього, за допомогою реквізитів підконтрольних СГД документально відображалось придбання продукції з частковою підміною номенклатури товару.
Підприємства-замовники перераховували у безготівковій формі грошові кошти у якості оплати за товари, послуги на рахунки «транзитних» СГД, після чого грошові кошти конвертувались у готівку.
До складу вищеозначеного центру входили більше десятка підприємств.
В подальшому незаконно проконвертована готівка, за вийнятком «винагороди», передавалась клієнтам — службовим особам вищеозначених СГД.
Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів за період 2020−2021 років склав понад 180 млн грн, а ймовірні втрати Бюджету становлять понад 25 млн грн.
На виконання ухвал судів правоохоронцями проведено 7 обшуків в офісних приміщеннях та за місцем проживання фігурантів нелегальних оборудок, за результатами яких вилучено комп’ютерну техніку, телефони, флеш-накопичувачі, бухгалтерські документи, розрахункові документи підконтрольних «фіктивних» підприємств, чорнові записи, готівку в іноземній валюті в еквіваленті 2 млн 944 тис.грн.
Триває слідство.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас