У Сінгапурі відкрито величезну плавучу сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сінгапурі відкрито величезну плавучу сонячну електростанцію

Енергетика
558
Влада Сінгапуру відкрила величезну плавучу сонячну ферму на Тенгеском водосховище. Інновиціонное підприємство, яке побудувала компанія Sembcorp Industries, є однією з найбільших електростанцій такого типу в світі, – повідомляє Euronews.
Електростанція потужністю 60 МВт складається з 122 тисяч сонячних панелей і займає площу в 45 га – це приблизно 45 футбольних полів. Об’єкт повинен допомогти Сінгапуру до 2025 року наростити виробництво сонячної енергії в чотири рази.
Сінгапур, хоч і є маленькою острівною державою, має великі проблеми зі скороченням викидів. Країна займає 29 місце за обсягом вуглекислого газу на душу населення – за даними 2019 року на одну людину припадало 9,1 тонни. До того ж острів щільно заселений, тому досить складно виділити місце для впровадження «зелених» ініціатив.
Цього року Сінгапур побудував вже одну плавучу сонячну електростанцію в протоці Джохор, по якому проходить кордон з Малайзією. До морського дна прикріпили близько 13 тисяч сонячних панелей, здатних виробляти 5 МВт електроенергії. Цього достатньо для забезпечення 1,4 тис. квартир.
Сінгапур почав активно займатися «озелененням» своєї економіки. У найближчі роки в країні з’являться нові методи обліку викидів вуглекислого газу, а національним компаніям доведеться платити вищий податок на його емісію.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас