МОЗ розриває контракт на поставку COVID-вакцин з Індії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ розриває контракт на поставку COVID-вакцин з Індії

Казна та Політика
511
МОЗ розірве контракт з Serum Institute India (SII) на поставку COVID-вакцин з Індії. Компанія мала поставити в Україну 1,5 млн доз препарату CoviShield і 10 млн Novavax.
Про це на зустрічі з журналістами розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Ляшка, індійський завод Serum Institute не виконав своїх зобов’язань за контрактами. З 12 млн доз він поставив лише 500 тисяч доз.
“Вакцина від Novavax ще не зареєстрована ніде в світі. Ми розуміємо, що після внутрішньої реєстрації пройде ще час, тобто до кінця року він (препарат – ред.) може ще не отримати прекваліфікацію ВООЗ. На нього не зможуть видати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Навіть якщо його привезуть, дуже мало людей захочуть вакцинуватися цим препаратом”, – пояснив міністр.
Він уточнив, що зараз компанія Crown Agents, яка була посередником між Україною та Індією, веде переговори про розірвання контракту. Як розповів міністр, з держбюджету була передоплата за 2 млн доз Novavax, яку за контрактом повернуть Україні.
Нагадаємо, в травні в МОЗ заявляли, що поставки вакцини Novavax в Україну почнуться в липні-серпні. Індія призупинила експорт вакцин через новий спалах коронавірусу в країні.
Крім того, в травні американські ЗМІ писали, що Індія не планує відновлювати поставки вакцин від коронавірусу до жовтня 2021 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас