У МАУ запевнили, що фінансове становище компанії - стабільне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МАУ запевнили, що фінансове становище компанії - стабільне

Фондовий ринок
211
CEO авіакомпанії Міжнародні авіалінії України Євген Дихне заявив, що фінансове становище МАУ на цей час «максимально стабільне і ефективне».
Про це він сказав у коментарі агентству Інтерфакс-Україна.
За словами Дихне, компанія платить всі поточні платежі і знаходиться в діалозі з державою.
«Ми платимо всі поточні платежі, з аеропортом Бориспіль перейшли на передоплату. А всі проблеми, які були накопичені до 2019 року, винесені за дужки», – заявив Дихне.
Також СЕО авіаперевізника прокоментував доручення РНБО до уряду з приводу рішення проблем з боргами авіакомпанії МАУ.
«Не дивлячись на заяву РНБО, яку було інтерпретовано дещо в іншій манері, ніж суть проблеми, і, власне, протокольне рішення РНБО про розробку плану заходів щодо стабілізації діяльності авіаційної галузі, ми знаходимося вперше за багато років в діалозі з владою», – заявив Дихне.
Дихне підкреслив, що авіакомпанія МАУ працює на українському ринку понад 20 років, і за цей період у вітчизняній авіації «накопичився перелік питань, які не вирішувалися роками».
Також Дихне заявив, що відмова від економічно нерентабельних рейсів (Пекін, Астана, Мінськ, Бангкок) фінансово оздоровив компанію на початку 2020 року.
«І якби не COVID-19 і Іран, ми були б суперуспішними вже в 2020 році», – запевнив Дихне.
Також він заявив, що в першому кварталі 2020 року авіакомпанія випереджала затверджений бюджет на $11 млн, а протягом всього року була більш ефективна з точки зору операційних показників, ніж багато років до цього.
«За цей період ми повернули пасажирам $44 млн, при тому що покупки квитків в якийсь період гострої фази пандемії були зведені до нуля. Уже в першому півріччі 2021 року EBITDA зафіксована на рівні 1,1 млрд грн. Це результат роботи нашої команди і антикризових заходів, які були нами прийняті. Чистий прибуток в першому півріччі 2021 року склала 21,7 млн грн», – заявив Дихне.
Нагадаємо, що 21 серпня Рада нацбезпеки і оборони доручила Кабінету Міністрів протягом місяця врегулювати ситуацію з боргами авіакомпанії МАУ. Йшлося про зростання заборгованості перевізника перед ДП Украерорух і аеропортом Бориспіль.
Також повідомлялося, що компанія не платить збори до державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях.
За підсумками першого півріччя 2021 року МАУ отримала 21,7 млн грн чистого прибутку в порівнянні з 2,9 млрд грн збитків за аналогічний період 2020 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас