Уряд пропонує врегулювати питання безоплатної передачі об’єктів електроенергетики з державної в комунальну власність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пропонує врегулювати питання безоплатної передачі об’єктів електроенергетики з державної в комунальну власність

Казна та Політика
250
Про спрощення процедури передачі в комунальну власність об’єктів електроенергетики йдеться в проекті закону «Про внесення змін до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» (№ 5861).
Обґрунтовуючи необхідність ухвалення цього законопроекту, в Кабінеті Міністрів зауважили, що до Мінекономіки надходять пропозиції від органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо врегулювання на законодавчому рівні питання безоплатної передачі з державної у комунальну власність об’єктів інженерної інфраструктури електроенергетики.
Йдеться, зокрема, про трансформаторні підстанції та електричні мережі для забезпечення органами місцевого самоврядування функціонування житлового фонду, бюджетних установ та організацій.
Наразі ч. 4 ст. 7 Закону «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» встановлено, що з державної у комунальну власність разом із житловим фондом передаються вбудовані і прибудовані приміщення, зовнішні мережі електро-, тепло-, газо-, водопостачання та водовідведення, а також будівлі, призначені для обслуговування цього фонду (бойлерні, котельні, каналізаційні та водопровідні споруди, обладнання тощо). Однак трапляються випадки, коли житловий фонд, що передається у комунальну власність, отримує електроенергію від трансформаторної підстанції, яка належить до іншого органу, уповноваженого управляти державним майном.
Щодо спрощення процедури передачі з державної у комунальну власність окремого індивідуально визначеного майна, яка нині здійснюється за рішенням Кабінету Міністрів на підставі згоди органу, уповноваженого управляти державним майном, рішення сесії відповідної ради із зобов’язаннями використовувати окреме індивідуально визначене майно за цільовим призначенням та не відчужувати у приватну власність, то законопроектом передбачається здійснювати таку передачу за рішенням органів, уповноважених управляти державним майном.
Крім того, для врегулювання передачі у комунальну власність об’єктів інженерної інфраструктури електроенергетики законопроектом пропонується доповнити перелік об’єктів, що можуть безоплатно передаватися з державної у комунальну власність.
У разі ухвалення законодавчого акта, в уряді очікують на спрощення процедури передачі з державної у комунальну власність окремого індивідуально визначеного майна. Прогнозується, що прийняття документа забезпечить законодавче підґрунтя для передачі у комунальну власність об’єктів інженерної інфраструктури електроенергетики, доповнивши перелік об’єктів, що можуть безоплатно передаватися з державної у комунальну власність.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас