ФДМ скасував конкурс із продажу ОГХК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ скасував конкурс із продажу ОГХК

Казна та Політика
181
Фонд державного майна (ФДМ) скасував приватизаційний аукціон Об’єднаної гірничо-хімічної компанії (ОГХК), який мав відбутися 31 серпня, через допуск до конкурсу лише одного учасника.
Про це повідомили у прес-службі фонду.
ФДМ отримав три заявки на участь в аукціоні з приватизації ОГХК, два потенційні учасники подали неповний пакет документів.
При цьому фонд розраховує на проведення нового приватизаційного аукціону у 2021 році, а також очікує більшої кількості учасників у ньому.
Як повідомлялося, уряд відніс ОГХК до переліку компаній, що підлягають приватизації, у серпні 2016 року. Однак терміни приватизації відкладали декілька разів, востаннє – у зв’язку з коронакризою та карантином.
ОГХК реалізує продукцію більше ніж до 30 країн світу і є одним із найбільших у світі виробників титанової сировини, займаючи 4% світового ринку. Основні ринки збуту – ЄС, Китай, Туреччина, а також США та країни Африки. Компанія видобуває руду для виробництва 20 тис. тонн титану на рік.
Серед фінансових умов приватизаційного конкурсу інвестувати щонайменше 400 млн грн у модернізацію підприємства. Серед інших умов – не звільняти працівників протягом шести місяців і забезпечити соціальні гарантії перед працівниками, а також надавати воду комунальним підприємствам-споживачам.
Дата приватизаційного аукціону була призначена на 31 серпня 2021 року. Стартова ціна – 3,7 млрд грн, крок аукціону – 50 млн грн.
ОГХК у 2020 році збільшила чистий прибуток у 4,2 раза порівняно з 2019 роком – до 369,18 млн грн, чистий дохід за минулий рік скоротився на 11,5% – до 3 млрд 127,63 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас