Який термін дії закордонного паспорта, та чи можна мати два паспорти одночасно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Який термін дії закордонного паспорта, та чи можна мати два паспорти одночасно

Казна та Політика
2742
Ряд країн, посилаючись на власне законодавство, відмовляють у перетині їхнього кордону тим, у кого за пів року (і менше) спливає термін дії паспорта. Тому варто перед подорожжю обов’язково ознайомитися з умовами, що висуваються обраною країною до дії документа.
Про це наголошують у Координаційному центрі з надання правової допомоги.
До речі, в нашому телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо корисну інформацію щодо подорожей. Наприклад, з якою кредиткою краще їхати за кордон, або що треба знати про туристичне страхування. Тож підписуйтесь і подорожуйте з користю!
За загальним правилом, паспорт для виїзду за кордон можна оформити дитині, починаючи від народження.
Громадянам України, які досягли 16 років, паспорт оформлюється зі строком дії аналогічним дорослому – на 10 років, а з 0 до 16 років такий документ має термін дії 4 роки (кінцева дата дії зазначена у паспорті).
Згідно з чинним законодавством України, кожен громадянин має право отримати та користуватися двома діючими закордонними паспортами одночасно.
У міграційній службі працює електронний сервіс, який дозволяє записатися в чергу для оформлення документа, заздалегідь зазначити всю необхідну інформацію, що скоротить час особистого візиту до підрозділу ДМС, а також сплатити послугу онлайн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас