Нове покриття на бориспільській трасі прослужить щонайменше 10 років, - "Укравтодор" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нове покриття на бориспільській трасі прослужить щонайменше 10 років, - "Укравтодор"

Казна та Політика
567
Нове дорожнє покриття на трасі від Києва до міжнародного аеропорту «Бориспіль», яку відновили у рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», слугуватиме щонайменше 10 років.
Про це заявив заступник глави «Укравтодору» Андрій Івко.
«Ця ділянка траси М-03 генерує один із найбільших показників трафіку в Україні – близько 85 тис. машин на добу. Маршрут від міжнародного аеропорту „Бориспіль“ — це перше, що бачать іноземні туристи, які прибувають до столиці України. Тому ми докладаємо максимум зусиль, щоб цей об’єкт був взірцевим», — повідомив Івко.
Для контролю за перевантаженням на трасі у рамках проєкту встановлено майданчик зважування-в-русі.
В «Укравтодорі» наголосили, що трасу до головних повітряних воріт країни, як і обіцяли, відновили до Дня незалежності. 17 кілометрів траси М-03 «Київ — Харків — Довжанський» відремонтували менше ніж за 2 місяці. На магістралі встановили сучасне LED-освітлення, нове бар‘єрне огородження, нанесли розмітку «холодним пластиком» та встановили нові дорожні знаки.
Остання реконструкція дороги М-03 на цій ділянці проводилась у 2004 році. Через інтенсивний рух транспорту дорожнє покриття значно пошкодилося. Забезпечувати проїзд ділянкою шляхом експлуатаційного утримання більше було неможливо.
Невдовзі на всій ділянці «Київ — Бориспіль» буде встановлено інтелектуальну автоматизовану систему управління дорожнім рухом. Перші цифрові табло зараз працюють у тестовому режимі. На них водії зможуть бачити інформацію про дозволену швидкість, дорожні затори, температуру та стан дорожнього покриття.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас