ПриватБанк завершив вручення ізраїльського позову ексвласникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк завершив вручення ізраїльського позову ексвласникам

Фондовий ринок
550
Державний ПриватБанк завершив вручення ізраїльського позову Ігорю Коломойському, Геннадію Боголюбову та Вячеславу Карташову шляхом здійснення публікацій та доставки кур’єром в Україні.
18 серпня ПриватБанк, відповідно до рішення ізраїльського суду від 26 квітня 2021 року, здійснив публікацію повідомлень у газеті «Голос України» з метою вручення позову ексвласникам банку Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, а також іншому відповідачу – В’ячеславу Карташову.
Ізраїльський позов стосується схеми незаконного привласнення коштів, внаслідок чого щонайменше $600 млн (близько 16 млрд грн) було незаконно виведено з ПриватБанку з 2007 по 2011 роки та перераховано на банківський рахунок у одному з найбільших банків Ізраїлю – Israel Discount Bank.
Рішення було винесене ізраїльським судом з огляду на неявку ексвласників банку в судах України, у яких мало б відбутися вручення їм матеріалів ізраїльського позову ПриватБанку в рамках попередньої спроби здійснити таке вручення відповідно до Гаазької Конвенції про вручення судових документів. Банк вважає, що це безпосередньо є спробою уникнення або затягування процесу надання відповідей за свої дії перед ізраїльським судом.
Відповідно до вимог рішення, ПриватБанк був зобов’язаний 5 разів опублікувати повідомлення про вручення щодо кожного з відповідачів.
Наразі ця вимога є виконаною завдяки опублікуванню 26 серпня 2021 року останніх повідомлень про вручення щодо кожного з відповідачів у випуску газети «Голос України». Підтвердження публікацій також були подані до відповідних українських судів згідно з вимогами рішення.
ПриватБанк також вжив заходів для доставлення матеріалів ізраїльського позову ексвласникам за пов’язаними з ними адресами в Україні, відповідно до окремого дозволу ізраїльського суду, для вручення ізраїльського позову кожному з них кур’єром.
Таким чином банком було вжито всіх необхідних заходів для вручення ізраїльського позову Ігорю Коломойському, Геннадію Боголюбову та Вячеславу Карташову в Україні.
Водночас ПриватБанк очікує, що незважаючи на це, вказані відповідачі будуть продовжувати намагатись уникнути притягнення до відповідальності за свої правопорушення перед ізраїльським судом, знаючи, що їх винуватість буде встановлена, як тільки ізраїльський позов перейде до судового розгляду по суті. Тому банк залишається зосередженим на вжитті всіх можливих заходів для забезпечення якнайшвидшого досягнення справедливого результату.
«Ці нещодавні кроки, вжиті банком щоб залишити поза всяким сумнівом той факт, що ізраїльській позов був вручений пану Коломойському, пану Боголюбову та пану Карташову, є важливими кроками на шляху до забезпечення того, що колишніх власників банку та їх спільників буде очікувати суд за їхні, як заявляється, серйозні правопорушення. Ми вітаємо позитивний прогрес, досягнутий у розгляді позову ПриватБанку в Окружному суді Тель-Авіва, і впевнені, що ізраїльський суд зможе перейти до детального вивчення конкретних шахрайських дій та понесених збитків, завданих його колишніми власниками та іншими співучасниками, яких банк зазнав до своєї націоналізації», – зазначив голова правління ПриватБанку Герхард Бьош.
18 грудня 2019 року ПриватБанк подав позов до Окружного суду Тель-Авіва проти своїх колишніх власників та інших відповідачів щодо схеми привласнення $600 млн, які були незаконно виведені з ПриватБанку з 2007 по 2011 роки та розміщені на банківському рахунку в Israel Discount Bank.
У березні Верховний суд Ізраїлю розблокував розгляд позову ПриватБанку на $600 млн до його ексвласників Ігоря Коломойського та Генадія Боголюбова.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас