У США створили акумулятори, які зберігають ушестеро більше заряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США створили акумулятори, які зберігають ушестеро більше заряду

Технології&Авто
956
Міжнародна група дослідників розробила акумуляторні батареї, які можуть зберігати до шести разів більше заряду, ніж ті, які нині комерційно доступні.
Нові так звані лужно-хлорні батареї були розроблені групою дослідників на чолі з професором хімії Стенфордського університету Хунцзі Даєм і докторантом Гуаньчжоу Чжу.
Вони засновані на зворотно-поступальному хімічному перетворенні хлориду натрію (Na/Cl2) або хлориду літію (Li/Cl2) до хлору.
Коли електрони переміщаються від однієї сторони батареї до іншої, перезарядка повертає хімічний склад назад в початковий стан, чекаючи наступного використання.
«Акумуляторна батарея трохи схожа на крісло-гойдалку. Вона нахиляється в одному напрямку, але потім розгойдується, коли ви додаєте електрику. Те, що у нас є, — це крісло з високими гойдалками», — пояснив Дай.
Дослідники припускають, що їхні батареї одного разу будуть використовуватися в ситуаціях, коли часта підзарядка недоцільна або небажана, наприклад, в супутниках або віддалених датчиках. Але зараз робочий прототип може бути придатний для використання в невеликій повсякденній електроніці, такій як слухові апарати або пульти дистанційного керування.
Причина, через яку ніхто ще не створив високопродуктивні акумуляторні натрій-хлорні або літій-хлорні батареї, полягає в тому, що хлор дуже реактивний і його складно перетворити назад в хлорид з високою ефективністю. У тих небагатьох випадках, коли вдавалося досягти певного ступеня перезарядки, продуктивність батареї виявилася низькою.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас