Продажі електромобілів Tesla Model 3 перевалили за мільйон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі електромобілів Tesla Model 3 перевалили за мільйон

Технології&Авто
316
Tesla Model 3 – найбільш продаваний електромобіль у світі, і навряд чи це зміниться в найближчому майбутньому.
Згідно зі звітом Clean Technica, в кінці другого кварталу 2021 року загальні продажі молодшого седана Tesla з моменту виходу в 2017 році досягли 1 031 588 одиниць. Таким чином, Tesla Model 3 – перший електромобіль, який подолав позначку в мільйон проданих штук.
Всі наведені в звіті і графіках Clean Technica дані можуть трохи відрізнятися від справжнього стану справ, оскільки Tesla в звітах вказує загальні продажі Model 3 і Model Y. Але джерело відштовхувалося від офіційних даних з відкритих реєстрів різних країн, тому похибка повинна бути невеликою. За оцінками Clean Technica, в першій половині 2021 року Tesla відвантажила клієнтам 225 000 автомобілів Model 3, а знаменний рубіж в 1 мільйон молодший седан перетнув у червні.
Продажі електромобілів Tesla Model 3 перевалили за мільйон
Сукупні продажі Tesla Model Y тим часом в липні перевищили 250 000 штук, і існує висока ймовірність, що до кінця року буде взята позначка 500 000 штук. Власне, очікується, що в підсумку пальму першості у Model 3 відбере саме споріднений Model Y (він побудований на тій же платформі, що і Model 3, і ділить з доступним седаном близько 75% всіх компонентів). Але станеться це не раніше 2022 року, коли Tesla фізично зможе випустити більше Model Y. У грудні 2020 року повноцінно запрацювала лінія Phase 2 по збірці Model Y на Gigafactory 3 (її потужність становить 200 тис. авто на рік. Водночас лінія по збірці компактних кросоверів Model Y на європейській Gigafactory 4 в німецькому Бранденбурзі повинна запрацювати вже до кінця 2021 року.
Про гроші та технології ми також пишемо в телеграм-каналі Finance_ukr Приєднуйтесь, щоб завжди бути в курсі корисних новин для вашого гаманця. 🤫
У квітні загальні поставки автомобілів Tesla перевищили позначку в півтора мільйона штук, а рубіж в мільйон відвантажених автомобілів компанія взяла в березні 2020 року. У минулому кварталі Tesla вперше зафіксувала понад $1 млрд чистого прибутку, і за цей рік компанія повинна випустити щонайменше 750 тис. машин, а можливо навіть вийде на мільйон. Тобто вже в цьому кварталі буде проданий двомільйонний автомобіль Tesla.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас