Nissan і Audi відмовляться від двигунів внутрішнього згоряння на першу половину наступного десятиліття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan і Audi відмовляться від двигунів внутрішнього згоряння на першу половину наступного десятиліття

Технології&Авто
379
У пориві домогтися мінімального впливу на навколишнє середовище автовиробники один за одним називають строки відмови від використання ДВЗ і переходу на електротягу. Деякі люксові марки готові зробити це до 2030 року, масові марки до цього часу переведуть на електрику лише певну частину своєї продукції.
Audi готова відмовитися від ДВЗ до 2033 року, приблизно так само розраховує вчинити і Nissan.
Обидві компанії випустили на цьому тижні відповідні пресрелізи. Бестселер Nissan Motor “Nissan Leaf” вийшов на ринок ще в 2010 році, і до появи Tesla Model 3 він залишався одним з наймасовіших електромобілів. На жаль, фінансові проблеми завадили компанії розширити асортимент машин на електротязі, хоча Leaf встиг зазнати оновлення кілька разів.
Серйозна ставка тепер робиться на електричний кросовер Ariya, дебют якого довелося затримати через перебої з поставками компонентів.
Як наголошується в пресрелізі, Nissan прагне до початку наступного десятиліття перевести на електротягу всі свої легкові моделі на основних ринках типу Японії, Китаю, США і Європи.
Марка Audi, що входить в концерн Volkswagen, вже заявляла про припинення розробки нових моделей двигунів внутрішнього згоряння. На цьому тижні вона оголосила про наміри повністю відмовитися від випуску ДВЗ до 2033 року. Зрозуміло, гарантійні зобов’язання і сервісне обслуговування всіх машин, оснащених ДВЗ, компанія збереже протягом усього терміну їх експлуатації.
До 2025 року програмна платформа E3 2.0 охопить всі автомобілі концерну Volkswagen, забезпечивши їх обміном даними через хмарні сервіси і регулярним оновленням керуючого ПЗ.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас