АТ «ДПЗКУ» вийшло «в плюс»: повідомило про 57 млн грн прибутку за ІІ квартал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АТ «ДПЗКУ» вийшло «в плюс»: повідомило про 57 млн грн прибутку за ІІ квартал

Фондовий ринок
232
Чистий дохід АТ «ДПЗКУ» від реалізації продукції склав за перше півріччя поточного року 5,7 млрд грн. Для порівняння: цей же показник за аналогічний період минулого року був на 1,5 млрд грн менший і становив лише 4,2 млрд грн.
Про це повідомляє пресслужба Корпорації на офіційному сайті ДПЗКУ.
Разом з тим, збиток, отриманий Корпорацією за перше півріччя-2021, є одним з найменших за увесь період обслуговування китайського кредиту. Він наразі складає 87 млн грн, в той час, як за аналогічний період минулого року він був майже у 40 разів більшим, адже становив 3,4 млрд грн, говориться у повідомленні.
Не менш цікаве порівняння й з першим кварталом нинішнього року – тоді за його результатами компанія отримала чистий збиток у розмірі 144 млн грн. Але вже зараз, за результатами ІІ кварталу, тренд змінився на протилежний: йдеться про чистий прибуток у розмірі 57 млн грн.
«Варто зауважити, що з 2013 року діяльність АТ «ДПЗКУ» була збитковою. Значний вплив на фінансові результати компанії спричинило надлишкове фінансове навантаження – китайський кредит. Крім витрат на обслуговування кредиту, на фінансовий результат впливає коливання валютного курсу»,- нагадують у компанії.
Як вже повідомлялось, АТ «ДПЗКУ» – державне підприємство, що є одним з лідерів на вітчизняному ринку зерна та вже 11 років представляє Україну на світовому аграрному ринку. У нинішньому сезоні філії Корпорації прийняли на зберігання понад 300 тис. тонн зернових врожаю 2021 року.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас