Київський забудовник продає бізнес в Криму через сім років після окупації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київський забудовник продає бізнес в Криму через сім років після окупації

Фондовий ринок
750
Власник девелоперської компанії а Development Олексій Баранов продає частку в одному з найбільших ТРЦ в окупованому Росією Криму — ТЦ Meganom.
Про це повідомив сам Баранов виданню НВ Бізнес.
Підписання документів про вихід з компанії – власника Кримського ТРЦ очікується в найближчі тижні.
Зараз ТРЦ управляє «Кримська девелоперська компанія». За даними російського сервісу «Все про компанії і власників СБІС», ринкова вартість цієї компанії становить 2,3 млрд рублів (31 млн доларів).
Минулого року, за даними Росстату, вона отримала 495 млн рублів прибутку (6,7 млн доларів) і 924,6 млн рублів (12,5 млн доларів) виручки.
За цим показником в рейтингу СБІС КДК займає перше місце в категорії «Оренда та лізинг нерухомості, обмін, приватизація» серед компаній окупованого Росією півострова.
ТРЦ Meganom був відкритий в 2013 році в Сімферополі – за рік до окупації Росією Криму. Його загальна площа становить 74 тис. кв. м, і за даними офіційного сайту ТРЦ, в ньому працює багато відомих мереж і брендів.
Як зазначає видання, в Україні такий ТРЦ міг би коштувати 80−100 млн доларів, тоді як в окупованому Криму його вартість може бути нижчою в рази.
Баранов — власник компанії А Development, яка реалізувала проєкти Smart Plaza Polytech, Smart Plaza Obolon, будує ЖК White Lines, займається реновацією території заводу «Арсенал» у Києві.
Раніше Баранов керував кримським бізнесом «Київської інвестиційної групи» Андрія Іванова та Василя Хмельницького.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас