Дитина з обкладинки альбому групи Nirvana вимагає через суд сотні тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дитина з обкладинки альбому групи Nirvana вимагає через суд сотні тисяч доларів

Світ
996
Американець Спенсер Елден, фотографію якого використали для для культової обкладинки альбому Nevermind групи Nirvana, подав до суду на живих учасників групи. Він вважає, що зображення його оголеної натури на обкладинці альбому являє собою заборонений відвертий контент із зображенням дітей і порушує федеральне законодавство США.
Видання Variety зазначає, що до позову включені учасники групи Дейв Гроул і Кріс Новоселич, керуюча майном Курта Кобейна Кортні Лав; Гай Осірі і Хізер Паррі, керуючі маєтком Кобейна; фотограф Кірк Веддл; художній керівник Роберт Фішер і ряд існуючих або вже неіснуючих звукозаписних компаній, які випустили або поширили альбом за останні три десятиліття.
Тридцятирічний Спенсер вимагає не менше $150 тисяч від кожного фігуранта позову. У позові йдеться, що відповідачі навмисно продавали зображення в комерційних цілях і використовували шокуючий характер зображення Спенсера для просування себе і своєї музики за його рахунок.
“Обвинувачені використали відвертий контент, що зображує Спенсера, як важливий елемент схеми просування платівок, що зазвичай використовується в музичній індустрії для привернення уваги, де на обкладинках альбомів діти зображувалися в сексуально провокаційній манері, щоб здобути популярність, стимулювати продажі і привернути увагу ЗМІ і критиків”, — йдеться в документі.
Адвокат Елдена Роберт Льюїс пропонує незвичайну інтерпретацію зображення, стверджуючи, що включення валюти в кадр змушує дитину виглядати “секс-працівником”.
Дитина з обкладинки альбому групи Nirvana вимагає через суд сотні тисяч доларів
Обкладинка Nevermind є однією з найбільш впізнаваних обкладинок всіх часів. На ній зображено оголене немовля під водою в басейні. Знімок зазвичай сприймається як заява про капіталізм, оскільки включає цифрове накладення доларової банкноти на рибальському гачку, до якого з ентузіазмом пливе дитина. Несексуальні оголені фотографії немовлят, як правило, не вважаються забороненим контентом за законом.
При цьому Елден неодноразово відтворював цю сцену, пірнаючи в басейн, щоб позувати (в плавках) з нагоди 10-ї, 17-ї, 20-ї і 25-ї річниці альбому. Втім, у більшості інтерв’ю він висловлював змішані почуття з приводу того, що прославився завдяки обкладинці Nevermind. Спенсер також зазначив, що йому ніколи не платили за фотографію понад ті $200, які його батькам отримали за неї в день зйомки. Раніше він стверджував, що намагався зв’язатися з Гроулом і Новоселичем, але так і не отримав відповіді.
Нагадаємо, раніше акустичну гітару моделі Martin D-18E, що належала покійному лідеру групи Nirvana Курту Кобейну, продали на аукціоні Julienʼs Auctions в Беверлі-Хіллз за $6,01 млн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас