Скільки Україна втратила через трудову міграцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки Україна втратила через трудову міграцію

Казна та Політика
1040
Українці, які на короткий або тривалий період часу їдуть за кордон працювати, могли б створювати в Україні додатково $35 млрд валового внутрішнього продукту (ВВП), якби залишилися в своїй країні.
Про це повідомляє аналітичний центр Ukrainian Institute for the Future.
Уточнюється, що експерти проаналізували наслідки економічних проблем, які змушують українців виїжджати за кордон у пошуках більш високого доходу і виклали отримані дані в доповіді “30 років незалежності: економічні підсумки”.
“З одного боку, внесок грошових переказів мігрантів в українську економіку позитивно позначається на платіжному балансі і в цілому економіці країни. А з іншого, вартість продукції, яку українські заробітчани створюють поза Україною, перевищує $35 млрд. Тобто якщо в Україні були створені необхідні умови, цей продукт створювався б у нас”, — йдеться в доповіді.
Експерти відзначають, що той шлях, який проходить Україна, колись проходила Латвія, Польща та Угорщина. Але аналітики підкреслюють, що ці країни зуміли поліпшити економічну ситуацію і “зламали” негативний тренд, на відміну від України.
Згідно з даними доповіді, за підсумками 2020 року внесок польських трудових мігрантів становить 1% у ВВП країни, тоді як в 2006 році цей показник становив 2,5%.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас