АМКУ визнав «Дніпропетровський стрілочний завод» монополістом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ визнав «Дніпропетровський стрілочний завод» монополістом

Фондовий ринок
275
Антимонопольний комітет визнав АТ «Дніпропетровський стрілочний завод» (ДнСЗ) монополістом на ринку стрілочної продукції.
Про це повідомляється на сайті комітету.
В АМКУ встановили, що з 2016 року до червня 2018 лише два виробники стрілочної продукції в Україні мали сертифікати відповідності. Це Дніпропетровський і Керченський стрілочні заводи (з березня 2014 року знаходиться на тимчасово окупованій території Кримського півострова). Останній належав бізнесменові Рінату Ахметову. Завод у Керчі 2016 року позбавили сертифіката, і ДнСЗ залишився єдиним виробником в Україні.
«З огляду на зазначене та відповідно до статті 12 Закону України «Про захист економічної конкуренції», сьогодні, 19 серпня, Комітетом визнано акціонерне товариство «Дніпропетровський стрілочний завод» таким, що займало монопольне (домінуюче) становище на ринку стрілочних переводів для залізничних колій загального користування у період з 01.01.2016 по 30.06.2018 з часткою 100%», – йдеться у повідомленні.
Також Комітет встановив, що у зазначений період стрілочні переводи в Україну не імпортувалися. Основними перешкодами для вступу нових гравців на цей український ринок були:
  • необхідність залучення значних обсягів капітальних інвестицій для запуску виробничого процесу;
  • адміністративні перешкоди: справляння антидемпінгового мита для товарів з Російської Федерації, необхідність отримання сертифікату відповідності, обов’язкове проходження приймальних випробувань та отримання рекомендацій до поставлення на виробництво відповідної продукції.
«Зауважимо, визнання підприємства монополістом не тягне за собою покарання, якщо підприємство не порушувало конкурентного законодавства. Водночас цей статус накладає на нього зобов’язання більш відповідально ставитися до власної діяльності та не допускати зловживань власним монопольним становищем», – зазначили в АМКУ.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас