Коли авто на «єврономерах» не можна розмитнити - пояснення митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли авто на «єврономерах» не можна розмитнити - пояснення митниці

Особисті фінанси
1024
Митне оформлення автівки на “єврономерах” не проводиться, якщо стосовно неї є постанова суду про конфіскацію.
Про це повідомляє Державна митна служба України в Telegram-каналі.
“Постанова суду про конфіскацію транспортного засобу з іноземною реєстрацією, яка набрала законної сили, позбавляє власника такого ТЗ права здійснити його митне оформлення, а сама автівка підлягає вилученню виконавчою службою”, – пояснюють митники.
Перед наміром здійснити митне оформлення необхідно перевіряти наявність автівки в судових реєстрах на предмет рішень про конфіскацію.
Посадові особи митниць, зокрема, під час здійснення митних формальностей та виявлення факту знаходження автівки “на єврономерах” (щодо якої винесено постанову суду про конфіскацію) на території митного посту, зобов’язані поінформувати виконавчу службу. Виконавча служба і уповноважена здійснити в межах виконавчого провадження вилучення транспортного засобу.

Довідка Finance.ua:

  • З 15 червня 2021 року введені в дію закони України від 15.04.2021 №1402-ІХ та №1403-ІХ щодо тимчасового спрощення оподаткування та митного оформлення транспортних засобів;
  • з детальною інформацією щодо деяких положень та алгоритму виконання громадянами зазначених законів можна ознайомитися за посиланням.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ви також знайдете останні важливі новини для автомобілістів. Підписуйтесь, щоб не пропустити.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас