LG показала передачу даних у мережі 6G на відстань 100 метрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

LG показала передачу даних у мережі 6G на відстань 100 метрів

Технології&Авто
460
Компанія LG Electronics оголосила про важливе досягнення в рамках розвитку технологій мобільного зв’язку шостого покоління (6G).
Фахівцям вдалося передати і прийняти інформацію на відстані більше ніж 100 метрів з використанням терагерцового (ТГц) частотного діапазону.
Стандартизація 6G очікується орієнтовно 2025 року. Приблизно через чотири роки після цього почнеться комерційне впровадження систем зв’язку шостого покоління. Іншими словами, перші 6G-сервіси стануть доступні абонентам в кінці цього або на початку наступного десятиліття.
Для мереж 6G розглядається можливість застосування терагерцового спектра. Складність полягає в тому, що в цьому діапазоні спостерігаються значні втрати потужності при передачі сигналів, та й радіус дії не надто великий. Тому необхідні спеціальні підсилювачі для генерації стабільних сигналів. Якраз такий підсилювач і був випробуваний в рамках випробувань.
LG показала передачу даних у мережі 6G на відстань 100 метрів
Експеримент проводився дослідниками LG у співпраці з фахівцями товариства Фраунгофера. Передача даних здійснювалася між інститутом імені Генріха Герца і Берлінським технічним університетом в Німеччині.
LG показала передачу даних у мережі 6G на відстань 100 метрів
Протестований підсилювач може генерувати стабільні сигнали в частотному діапазоні від 155 до 175 ГГц. В рамках експерименту були випробувані такі технології, як Adaptive Beamforming і High Gain Antenna Switching. В цілому, експеримент пройшов успішно.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас