Україна вперше відправила в США податкові звіти про американців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вперше відправила в США податкові звіти про американців

Казна та Політика
517
Державна податкова служба отримала від фінансових агентів 91 пакет звітів про рахунки, кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти США.
За словами віцепрем’єр-міністра — міністра економіки України Олексія Любченка, 59 пакетів звітів українська сторона вже відправила в Службу внутрішніх доходів США, сказано в повідомленні пресслужби Мінекономіки.
Звіти фінансових агентів в рамках виконання Угоди FATCA почали приймати в Україні з 16 серпня. Любченко назвав такі операції «прозорими» і такими, що сприяють детінізації економіки.
Нагадаємо, влада України і США уклала угоду щодо поліпшення виконання податкових правил і застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA).
Фінансові агенти України через платформу International Data Exchange Services можуть подавати податківцям звіти про рахунки, що відкриваються платниками податків США в українських фінансових установах. Таким чином сторони мають намір боротися з ухиленням від сплати податків американців, які працюють на території інших держав.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас