"Ми не програли": апеляційний суд підтвердив незаконність догани від Ради НБУ – Рожкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ми не програли": апеляційний суд підтвердив незаконність догани від Ради НБУ – Рожкова

Казна та Політика
324
Київський апеляційний суд залишив без задоволення скаргу НБУ та залишив у силі рішення суду попередньої інстанції, який визнав незаконнною догану першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику голови НБУ Дмитру Сологубу.
Про це повідомила у Facebook Рожкова з посиланням на рішення судів.
За її словами, твердження ЗМІ про програш в Шостому Апеляційному суді у справі стосовно догани — помилкове.
«Шостий Апеляційний Суд, посилаючись на законодавчі норми та процесуальні норми судочинства, прийняв рішення, що він не може розглядати цю справу, і тому відмовився розглядати її по суті. Але, враховуючи, що згідно із Конституцією кожен громадянин має право на захист, Шостий Апеляційний суд визначив, що ця справа знаходиться в компетенції іншого суду, а саме Київського Апеляційного», — пояснила вона, посилаючись на рішення суду.
Рожкова додала, що вже після цього Київський Апеляційний суд ухвалив постанову, якою відмовив НБУ у задоволенні апеляційної скарги, залишивши рішення першої інстанції (Солом’янського районного суду) без змін.
«Іншими словами, ми не програли в Шостому Апеляційному суді. Шостий Апеляційний суд відмовився розглядати цю справу по суті і передав її в Київський Апеляційний, в якому рішення на нашу користь як позивачів залишилося без змін.
Не лише суд першої інстанції визнав незаконною догану, винесену Радою НБУ, — а й друга інстанція (апеляція) підтвердила незаконність цього рішення. Рішення Київського апеляційного суду вступило в силу з моменту оголошення, з 12.08.202», – додала вона.
«Апеляційну скаргу Національного банку України залишити без задоволення. Рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 19 березня 2021 року залишити без змін. Постанова апеляційного суду набирає законної сили з дня її прийняття», — йдеться в ухвалі Київського апеляційного суду.
«Я вважаю, що в даному конкретному випадку теза „програла в суді“ не відповідає дійсності. Тим паче не відповідають дійсності ствердження, що „суд визнав догану законною“, бо все прямо навпаки», — резюмувала Рожкова.

Довідка Finance.ua:

  • Рада Національного банку 5 жовтня оголосила догану та недовіру першим заступникам голови НБУ Катерині Рожковій та Дмитру Сологубу, які раніше працювали у команді ексголови регулятора — Якова Смолія, звільненого у серпні;
  • Рожковій та Сологубу висловили недовіру через їх публічні виступи, заявив член Ради Національного банку Василь Горбаль.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас