Як завчасно потурбуватись про безпеку своїх коштів у банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як завчасно потурбуватись про безпеку своїх коштів у банку

Кредит&Депозит
5514
Якщо ви вирішили зберігати гроші на депозиті в банку, насамперед переконайтесь, що ваші гроші надійно захищені. Потрібно впевнитись, що кошти, які зберігаються у банку, не перевищують гарантовану суму відшкодування.
Про це пише ФінКульт.
«Вкладник має право на одержання гарантованої суми відшкодування коштів за вкладами за рахунок коштів Фонду в межах граничного розміру відшкодування коштів за вкладами», — сказано в повідомленні.
Кошти фізичних осіб та ФОП відшкодовуються Фондом в межах гарантованої суми, незалежно від кількості рахунків в одному банку.
Фонд гарантує кожному вкладнику банку відшкодування коштів за його вкладом. Фонд відшкодовує кошти в розмірі вкладу, включаючи відсотки, станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше суми граничного розміру відшкодування коштів за вкладами, встановленого на цей день, незалежно від кількості вкладів в одному банку.
На сьогодні, сума граничного розміру відшкодування коштів за вкладами не може бути меншою 200 тисяч гривень.
Якщо сума вкладів у банку перевищувала 200 тис грн, то для того, щоб отримати кошти понад цю суму, після прийняття рішення про ліквідацію банку, вкладнику потрібно до закінчення 30 днів з дня опублікування відомостей про ліквідацію банку в газеті «Урядовий кур’єр» або «Голос України» заявити про свої кредиторські вимоги до банку.
«Щоб мінімізувати ризики вкладника, скористайтесь правилом диверсифікації. Можна відкрити рахунки у кількох банках і на кожному з них тримати кошти в межах гарантованої суми відшкодування. Також можна диверсифікувати ризики, пов’язані з курсовими коливаннями, тримаючи декілька вкладів у різних валютах. Але в такому випадку потрібно пам’ятати, що відшкодування коштів в іноземній валюті здійснюється у гривневому еквіваленті», — додають у ФінКульті.
Також потрібно завжди уважно читати договір, який ви підписуєте, та враховувати максимальну суму, яку Фонд гарантує кожному вкладнику банку.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас