BMW розкрила подробиці про водневий кросовер iX5 Hydrogen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW розкрила подробиці про водневий кросовер iX5 Hydrogen

Технології&Авто
866
Раніше BMW вже демонструвала концепт Hydrogen NEXT, а кросовер iX5 Hydrogen – це його серійна ітерація. Наступного року обмежена партія таких машин буде надана клієнтам для тестування. А на автосалоні у Мюнхені можна буде провести короткий тест-драйв новинки.
Зовнішність iX5 Hydrogen має деякі унікальні особливості, однак новинку безпомилково можна ідентифікувати, як BMW iX5. Блакитні акценти на кузові, 3D-друковані елементи, унікальний задній бампер і дифузор, а також знак “водневі паливні елементи” видають в кросовері водневу силову установку. До них приєднуються аеродинамічні 22-дюймові колеса, загорнуті в екологічно чисті шини з натурального каучуку та віскози.
BMW майже не згадує про інтер’єр, але це тому, що змін всередині майже немає, якщо не рахувати дрібні декоративні деталі того ж блакитного кольору, що й на кузові, а також напису “водневі паливні елементи”.
BMW розкрила подробиці про водневий кросовер iX5 Hydrogen
Під капотом знаходиться силовий агрегат, який живиться від двох баків по 700 бар, виготовлених з армованого вуглецевим волокном пластику. Вони містять майже 6,2 кг водню і можуть бути наповнені за три-чотири хвилини.
BMW iX5 Hydrogen має електродвигун п’ятого покоління, подібний до того, який був у iX. Він продукує 370 к.с. потужності.
Хоча iX5 Hydrogen технічно є лише прототипом, у BMW зазначили, що потенціал у машин на водневих паливних елементах є. Але для того, щоб вони повністю розкрили свій потенціал, необхідно створити надійну інфраструктуру заправки воднем. І баварський виробник має такі плани.
BMW розкрила подробиці про водневий кросовер iX5 Hydrogen
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас