IKEA виходить на ринок відновлювальної енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IKEA виходить на ринок відновлювальної енергії

Фондовий ринок
689
IKEA, найбільша меблева компанія у світі, оголосила про вихід на ринок відновлювальних джерел енергії.
Як повідомляє Reuters, спочатку компанія буде продавати електроенергію населенню тільки на своєму внутрішньому ринку у Швеції. Продажі, як очікується, стартують з вересня.
Ingka Group, власник більшості магазинів IKEA по всьому світу, заявила, що домогосподарства зможуть купувати доступну електроенергію, вироблену на сонячних і вітряних електростанціях. Партнер Ingka, компанія Svea Solar, яка виробляє сонячні панелі для IKEA, купуватиме енергію на енергетичній біржі Nord Pool і перепродуватиме її без додаткових витрат. Домогосподарства будуть платити фіксовану щомісячну плату плюс змінну надбавку.
IKEA, яка продає сонячні панелі на 11 ринках, заявляє, що споживачі зможуть відстежувати вироблювану ними енергію за допомогою програми і, можливо, продавати надлишки.
Йонас Карлехед, голова відділу сталого розвитку IKEA у Швеції, висловив сподівання, що нова послуга, а також продаж сонячних панелей будуть доступні на всіх ринках.
Головною метою компанії є прагнення до «позитивного ставлення до клімату». Карлехед зазначив, що він розглядає пропозицію відновлюваної енергії для клієнтів як внесок у досягнення цієї мети, а також як потенційний новий потік доходів.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас