У Інтерпайпі Пінчука заявили, що компанію змушують піти з ринку труб США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Інтерпайпі Пінчука заявили, що компанію змушують піти з ринку труб США

Фондовий ринок
2000
В українській промисловій компанії Інтерпайп бізнесмена Віктора Пінчука вважають, що її змушують піти з ринку труб США шляхом введення останнім часом ряду обмежень на поставки продукції в цю країну.
Про це в Інтерпайпі повідомили в коментарі агентству Інтерфакс-Україна.
Відзначається, що за останні кілька місяців США оголосили про введення 23,75%-го мита на українські лінійні труби і озвучили намір ввести 30,19%-ве мито на українські труби нафтогазового сортаменту (OCTG) на додаток до діючого 25%-ного мита. Таким чином, сумарне мито, що застосовується до української трубної продукції, складе близько 50% і стане загороджувальним.
«Цей загороджувальний бар’єр змусить Інтерпайп піти з ринку США», — підкреслили в компанії, додавши, що це може привести до скорочення кількох тисяч робочих місць на підприємствах Дніпропетровської області.
За даними Інтерпайпу, частка українських труб на американському ринку складає менше 1%, а в сегменті OCTG — менше 0,5%. З березня 2018 року до продукції Інтерпайп застосовується 25%-ве мито, введене в рамках захисного розслідування (safeguard), яке спільно з антидемпінговими митами складе загороджувальний бар’єр понад 50%.

Довідка Finance.ua:

  • Інтерпайп — виробник безшовних труб і залізничних коліс, який експортує продукцію в більш ніж 80 країн світу;
  • у 2020 році компанія скоротила продажі трубної і залізничної продукції в тоннах на 17% – до 662,4 тис. тонн. Частка експорту в структурі реалізації склала 81%. Поставки в США знизилися в 2020 році на 63% (до 52 тис. тонн) через скорочення попиту на OCTG-труби в зв’язку з банкрутством багатьох нафтових компаній на тлі кризи в нафтовидобутку;
  • кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім’ї.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас