Більше ніж половина українців вважає шкідливим для країни отримання кредиту від ЄС на підставі низки зобов'язань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше ніж половина українців вважає шкідливим для країни отримання кредиту від ЄС на підставі низки зобов'язань

Казна та Політика
520
54,6% українців вважають шкідливим отримання Україною кредиту від ЄС у розмірі EUR1,2 млрд на підставі зобов’язань дозволити величезні зарплати для членів наглядових рад державних компаній, в які входить багато іноземців, віддати іноземцям можливість закуповувати ліки для України, поставити схвалених людей на чолі податкової, митниці та судової системи.
Про це свідчать результати моніторингового опитування населення України «Динаміка соціально-політичних настроїв та оцінок населення України» Центру «Соціальний моніторинг».
За даними дослідження, 19,3% опитаних вважають це ні корисним, не шкідливим. 13% назвали це корисним, а 13,1% не відповіли на питання.
75,5% опитаних не підтримують зобов’язання, які взяла на себе українська влада в домовленостях з Міжнародним валютним фондом щодо введення ринкових цін на газ і тепло для населення. 14,7% – підтримують ініціативу, 9,8% – вагалися з відповіддю на питання.
82,7% вказали, що не згодні з тим, щоб українська влада в рамках домовленостей з МВФ брала на себе зобов’язання щодо скорочення кількості шкіл і вчителів. Згодні з цим 9,4%, 7,9% – не відповіли на запитання.
65,8% респондентів зазначили, що не згодні з тим, щоб у рамках домовленостей з МВФ українська влада брала на себе зобов’язання щодо продовження реформи системи охорони здоров’я, відомої як «Реформа Уляни Супрун». Згодні на це 20,4% тих, хто взяв участь в опитуванні, 13,8% – вагалися з відповіддю.
7,7% респондентів вважають, що українська влада в своїй економічній політиці повністю незалежна, 42,6% – «в якихось питаннях — незалежна, в інших — на неї впливають інші країни і міжнародні організації», 42,8% – «повністю залежна від впливу інших країн і міжнародних організацій». Вагалися з відповіддю 6,9%.
15,2% відповіли, що запрошення іноземних громадян на роботу в українські органи влади (Кабінет Міністрів, керівниками областей) і для управління українськими державними компаніями (Укрзалізниця, Нафтогаз і т.д.) було корисним (15,2%). 28,4% вказали, що «не корисним, і не шкідливим, 46,6% – шкідливим. 9,8% не відповіли на запитання.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас