У ДПС відповіли, чи повинен ФОП включати до доходу отриманий кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДПС відповіли, чи повинен ФОП включати до доходу отриманий кредит

Особисті фінанси
3236
У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області розповіли, у яких випадках кредит включається до складу доходу фізичних осіб – підприємців.
Фінансовий кредит – кошти, що надаються банком-резидентом або нерезидентом, що кваліфікується як банківська установа згідно із законодавством країни перебування нерезидента, або резидентами і нерезидентами, які мають згідно з відповідним законодавством статус небанківських фінансових установ, а також іноземною державою або його офіційними агентствами, міжнародними фінансовими організаціями та іншими кредиторами – нерезидентами юридичній чи фізичній особі на визначений строк для цільового використання та під процент.
Оподаткуванню підлягають доходи ФОПа, які отримані протягом календарного року від провадження господарської діяльності.
Що це означає. Отримання ФОПом кредиту відповідно до умов договору підлягає обов’язковому поверненню у визначені строки, тобто протягом дії договору кредиту сума кредиту не включається до складу доходу суб’єкта господарювання.
При цьому слід зазначити, якщо сума кредиту не повертається у визначений у договорі термін, то вона включається до складу доходів фізичної особи – підприємця та оподатковується на загальних підставах.
До речі, про зарплати, податки та пенсії ми також пишемо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб слідкувати за головними законодавчими змінами!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас