Збитки на будівництві Подільського моста: причетним повідомлено про підозру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки на будівництві Подільського моста: причетним повідомлено про підозру

Фондовий ринок
403
Правоохоронці повідомили про підозру посадовим особам профільного комунального підприємства і товариства-генпідрядника. Їм інкримінують привласнення коштів територіальної громади міста Києва і службову недбалість.
Про це у вівторок, 17 серпня, повідомляє прес-служба МВС.
За даними слідства, у квітні 2017 року посадові особи комунального підприємства і комерційної структури уклали договір генпідряду на виконання робіт з будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро в м. Києві.
У липні 2020 року керівники комунального підприємства і генпідрядної організації підписали акт приймання виконаних будівельних робіт за поточний місяць і внесли в них роботи, які фактично не виконувалися. Зокрема – роботи з фарбування низу залізобетонних прогонових плит автопроїзду, які виконували протягом квітня-травня 2020 року. Цей факт було підтверджено висновком експерта. Як результат, діями посадових осіб було завдано збитків на суму більш як 4,5 млн грн.
На підставі отриманих доказів керівнику комунального підприємства було повідомлено про підозру в службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України), а директору товариства – підозру в привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас