Нацбанк отримав 64 заявки на отримання статусу колекторської компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк отримав 64 заявки на отримання статусу колекторської компанії

Фондовий ринок
224
Національний банк отримав 64 пакети документів від компаній, які хочуть продовжувати здійснювати діяльність з врегулювання простроченої заборгованості та отримати статус колекторської компанії.
Про це повідомляє пресслужба регулятора.
Місячний строк подання документів для реєстрації юридичних осіб, що мали намір набути статус колекторської компанії, завершився 13 серпня 2021 року. Йдеться про компанії, які на день введення в дію відповідних законодавчих вимог здійснювали діяльність з врегулювання простроченої заборгованості і мали намір надалі здійснювати таку діяльність. Так, пакети документів подали 64 компанії-заявників, з них 12 небанківських фінансових установ та 52 юридичних осіб без ліцензій на надання фінансових послуг.
Національний банк має 30 робочих днів для розгляду кожного пакету документів. За результатами розгляду Національний банк повідомить кожного заявника про успішну реєстрацію або про відмову в реєстрації.
Національний банк нагадує, що лише компанії, які будуть зареєстровані у реєстрі, матимуть право продовжувати надавати послуги врегулювання заборгованості за споживчими кредитами на користь інших осіб.
Користуючись інформацією з реєстру, і кредитодавці, і споживачі фінансових послуг зможуть перевірити відомості про колекторську компанію. У разі відсутності у реєстрі колекторських компаній відомостей про юридичну особу після 14 жовтня 2021 року, кредитодавець чи новий кредитор зобов’язані будуть достроково розірвати договір із такою юридичною особою.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас