Підприємцям в Україні готують новий вид штрафу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємцям в Україні готують новий вид штрафу

Казна та Політика
1823
Для українських підприємців можуть ввести новий вид штрафу. Народні депутати пропонують карати суб’єктів господарювання за відсутність у Єдиному держреєстрі даних про їхні філії та відділення.
У Верховній Раді зареєстровано відповідний законопроєкт №5760 про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення. Його авторами виступила група нардепів від партії “Слуга народу”, серед яких такі відомі особистості, як Елла Рєпіна, Галина Третьякова, Євген Грабар, Олександр Качура.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій!
Зокрема, документом пропонується доповнити статтю 164 Кодексу новими частинами, якими передбачена адміністративна відповідальність суб’єктів господарювання за неподання, несвоєчасне подання відомостей у Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про свої відокремлені підрозділи. Відповідальність настане також і в тому випадку, якщо до Реєстру не будуть внесені зміни в інформації про такі підрозділи.
В обох випадках розмір штрафу становитиме від 250 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У грошовому виразі це від 4250 грн до 8500 грн.
Автори законопроєкту затверджують, що на практиці юридичні особи часто відмовляються від державної реєстрації своїх підрозділів, оскільки законодавством зараз не передбачена відповідальність за такі діяння. Це, зі свого боку, призводить до значних ризиків для держави, інших підприємців і споживачів. Крім того, обмежуються можливості для держави щодо захисту прав споживачів, здійснення контролю за якістю та безпечністю продукції та усіх видів послуг і робіт.
Народні депутати впевнені, що ухвалення цього законопроєкту створить умови для підвищення рівня відповідальності юридичних осіб щодо державної реєстрації своїх відокремлених підрозділів.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас