Любченко повідомив, коли в Україні економічною безпекою почне займатися БЕБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Любченко повідомив, коли в Україні економічною безпекою почне займатися БЕБ

Казна та Політика
362
У Мінекономіці повідомили, що ефективність Бюро економічної безпеки (БЕБ) безпосередньо залежить від того, хто туди прийде працювати. Для початку є сенс створити аналітичний центр, який напрацює структуру служби, і штучний інтелект, що визначає ризики.
Про це глава відомства Олексій Любченко повідомив в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
«Головна історія буде в людях, це правда. Якщо пересаджувати з ДФС у БЕБ, то для чого взагалі ліквідувати цю службу? Чи посадити туди працівників інших правоохоронних органів-економічних підрозділів СБУ, Нацполіції? Інша історія — створити аналітичний центр, який напрацює структуру служби, і штучний інтелект, який би визначав ризики», — повідомив міністр економіки України.
Він повідомив, що сьогодні потрібно виставити «червоні лінії», для попередження економічних злочинів. Він повідомив, що у світі зараз тренд на адміністративне переслідування економічних злочинців. Йдеться про закриття рахунків та інших адміністративних санкцій.
«Якщо підемо в цьому тренді, це буде перемога», — повідомив Любченко.
Також він зазначив, що для того, щоб БЕБ якнайшвидше почало роботу, потрібно мати професійне і «потужне» керівництво цією організацією. «Чи є такий керівник, мені поки невідомо. Я бачив список кандидатів — складна історія», — повідомив міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас