У Нацбанку прокоментували ситуацію на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку прокоментували ситуацію на валютному ринку

Валюта
2755
У серпні спостерігається переважання попиту населення на іноземну валюту над пропозицією. З початку місяця чиста купівля населенням іноземної валюти становила 45 млн доларів.
Про це написав голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин у Facebook.
Як зазначив Данилишин, на минулому тижні обмінний курс гривні до долару на міжбанківському ринку перебував під помірним тиском в сторону укріплення гривні, зміцнившись на 0,3% до 26,8 гривень за долар.
“Цьому сприяло переважання пропозиції іноземної валюти з боку клієнтів банків над попитом, що концентрувалося на спотовому сегменті ринку (близько 30 млн доларів в середньому на день). Це, в свою чергу, дозволило банкам збільшити купівлю іноземної валюти в позицію, що зміцнює їх спроможність до збалансування ринкової кон’юнктури на валютному ринку”, – зазначив він.
Данилишин нагадав, що чиста купівля іноземної валюти Національним банком за тиждень становила 76,3 млн доларів, що збільшило загальне позитивне сальдо валютних інтервенцій з початку 2021 року майже до 1,1 млрд доларів.

Довідка Finance.ua:

  • населення України в липні 2021 року продало комерційним банкам готівкової та безготівкової валюти на 2447,2 млн доларів (в еквіваленті) і купило на 2106,6 млн доларів. Чистий продаж валюти склав 340,6 млн доларів;
  • Київська школа економіки (КШЕ) прогнозує зростання валового внутрішнього продукту України в 2022 році на 4,4%, в 2023 році – на 3,5%, А також зміну курсу долара.
Більше новин про валюту є в нашому телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас