Для захисту від шахрайства: в Україні хочуть ідентифікувати абонентів мобільного зв’язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для захисту від шахрайства: в Україні хочуть ідентифікувати абонентів мобільного зв’язку

Казна та Політика
1074
В Україні хочуть ідентифікувати абонентів послуг мобільного зв’язку, аби захистити їх від шахрайських схем.
Відповідний проект закону оприлюднили для обговорення у комітеті Верховної Ради з питань цифрової трансформації.
Нагадуємо, про всі зміни, які можуть стосуватися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і не пропускайте важливе.
Законопроектом передбачається, що абонент послуг мобільного зв’язку повинен здійснити ідентифікацію у постачальника електронних комунікаційних послуг.
Зокрема, у законопроекті йдеться про те, що абонентам, які не будуть ідентифіковані на період 1 січня 2025 року, надання послуг призупинять.
«Постачальники електронних комунікаційних послуг з 1 січня 2025 року призупиняють надання електронних комунікаційних послуг користувачам електронних комунікаційних послуг, які отримують послуги без укладання договору у письмовій формі або не ідентифіковані постачальником електронних комунікаційних послуг. У випадку, якщо протягом двох місяців з моменту призупинення надання електронних комунікаційних послуг користувачем електронних комунікаційних послуг не укладено договір у письмовій формі, або не здійснено ідентифікацію, постачальники електронних комунікаційних послуг припиняють надання електронних комунікаційних послуг таким користувачам», — йдеться у положенні запропонованого до обговорення законопроекту.
Зазначається, що законопроект спрямований на захист інтересів та забезпечення національної безпеки держави, а також на посилення захисту прав абонентів мобільних послуг у сфері запобігання шахрайствам та кібернетичним злочинам.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас