Укрзалізниця домоглася підвищення вантажних тарифів – найбільше це вдарить по Ахметову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця домоглася підвищення вантажних тарифів – найбільше це вдарить по Ахметову

Казна та Політика
510
Держрегуляторна служба погодила підвищення тарифів на вантажні перевезення Укрзалізниці у два етапи, що у 2021 році принесе їй 10 млрд грн — найбільше зміни вплинуть на «Метінвест» Ріната Ахметова.
Про це повідомив член наглядової ради УЗ Сергій Лещенко.
Раніше відповідні зміни погодили Мінфін і Мінекономіки. Наразі залишилося лише зареєструвати наказ у Мін’юсті.
Лещенко зауважив, що найбільше підвищення торкнеться олігарха Ріната Ахметова: 3,2 млрд грн для «Метінвесту» і 1 млрд грн для ДТЕК. Так, на перевезення залізної руди тариф зросте з 1 вересня 2021 року на 8%, з 1 січня 2022 року на 20,4%.
На перевезення агропродукції з 1 вересня 2021 року на 8%, а з 1 січня 2022 року — на 6%. Також збільшується тариф на порожній пробіг.
Раніше ексочільник залізниці Іван Юрик зазначав, що за зміни тарифів з 1 вересня Укрзалізниця до кінця року зможе отримати додаткові доходи в сумі 1,783 млрд грн і близько 10 млрд грн — у наступному році.
За словами Лещенка, наглядова рада УЗ ще рік тому виступила з ініціативою зміни тарифів, коли ціни на залізну руду лише почали зростати. Проте рішення блокувалося лобістами на рівні Держрегуляторної служби.
У січні 2021 року наглядова рада доручила ексочільнику У З Володимиру Жмаку знову запустити процес підвищення тарифів для вантажних перевезень, проте він зміни не підтримав. Жмак заявляв, що вантажні тарифи не є основною причиною збитків УЗ, а тому у 2021 році вартість перевезень вантажів не зросте.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас