Стало відомо, через що відклали запуск мережі нового покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, через що відклали запуск мережі нового покоління

Казна та Політика
587
Запуск 5G в Україні перенесли на 2022 рік не через нестачу коштів у бюджеті, а тому що відсутній попит серед населення, переконаний Олександр Федієнко, голова підкомітету цифрової інфраструктури, електронних комунікацій та смарт-інфраструктури Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації.
«Я вважаю, що Кабмін переніс це питання не у зв’язку з тим, що не вистачає грошей, а у зв’язку з тим, що, скоріш за все, просто зараз немає попиту на смуги радіочастот, які б (дозволили) мобільним операторам запровадити технологію 5G. У населення немає попиту на 5G, бо 5G — це, в першу чергу, не швидкий мобільний інтернет, а „інтернет речей“ і, відповідний ринок, який потрібно для нього створити», — зазначив Федієнко у коментарі Радіо НВ.
5G — це нове покоління мобільного інтернету, яке має забезпечити значно швидшу передачу даних, ширше покриття та більш стабільний зв’язок. Технологія дозволить впроваджувати «інтернет речей» (Internet of things, IoT) — організовану мережу, яка надасть змогу технічним пристроям «спілкуватися» між собою, а тому створює нові можливості. 5G дозволить впровадити Smart City, користуватися розумним домом, надасть широкі можливості в медицині і безпеці дорожнього руху.
Нагадаємо, у жовтні 2021 року повинен був відбутися тендер на видачу ліцензій користування радіочастотами 5G, проте своїм рішенням Кабмін відтермінував його на лютий 2022 року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас