Банківський сектор значно прискорив зростання кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківський сектор значно прискорив зростання кредитування

Кредит&Депозит
246
Банківський сектор у другому кварталі значно прискорив зростання кредитування, зокрема в корпоративному, іпотечному та споживчому сегментах.
Про це йдеться в черговому «огляді банківського сектору», опублікованому Національним банком.
Відзначається, що позитивна динаміка залучень коштів клієнтів збереглася. Прибуток сектору за другий квартал в річному вимірі зріс більше ніж удвічі.
Темпи річного зростання чистого процентного доходу були найвищими за десятиліття. Чистий комісійний дохід також істотно зріс.
Водночас відрахування в резерви під кредити зменшилися в річному вимірі наполовину.
Перші результати оцінки якості активів свідчать про збереження банками прийнятної якості кредитного портфеля та належну оцінку кредитних ризиків. Зростання чистих гривневих кредитних портфелів у корпоративному сегменті значно прискорилося — до 14.9% у II кварталі проти 5.3% у попередньому кварталі.
Іпотечні кредити зберігають випереджувальну динаміку в порівнянні зі споживчим кредитуванням — + 16.0% за квартал і + 41.7% р/р. Частка непрацюючих кредитів за квартал знизилася на 2.8 в. п. до 37.2% завдяки прискоренню кредитування і списанню непрацюючих активів.
Кошти на вимогу ростуть швидше за строкові, рівень доларизації депозитів знизився.
Прибуток банківського сектору за другий квартал склав 19.1 млрд гривень і був в 2.5 рази більший, ніж у відповідному періоді 2020 року.
Рентабельність капіталу зросла до 29% порівняно з 23% минулого року.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Кращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас