Кабмін ухвалив останній документ для запуску закону про «інвестнянь» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ухвалив останній документ для запуску закону про «інвестнянь»

Казна та Політика
402
Кабмін ухвалив усі необхідні підзаконні акти для практичної реалізації закону про «інвестнянь».
про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.
«Кабінет Міністрів України ухвалив усі необхідні підзаконні акти для практичної реалізації закону про „інвестнянь“. Відтепер потенційні інвестори можуть подавати відповідні заявки», — йдеться у повідомленні.
Так, на минулому засіданні уряд затвердив Порядок ведення Реєстру інвестиційних проєктів із значними інвестиціями та перелік відомостей, що входять до нього. Зазначається, що ухвалення відповідної постанови дозволить належним чином здійснювати моніторинг реалізації інвестиційних проєктів із значними інвестиціями та контролювати надання державної підтримки.
«Закон про „інвестнянь“ започатковує абсолютно новий підхід до підтримки інвесторів. Мінекономіки розробило цілу низку підзаконних актів для імплементації норм закону, щоб процес відбору інвестиційних проєктів та надання державної допомоги відбувався прозоро та зрозуміло. Вже бачимо активність бізнесу як вітчизняного, так і закордонного. При чому, загальні оголошені інвестиції наразі складають понад 1,3 млрд дол. Основні галузі – агропереробка, виробництво, логістика, транспорт та туризм», — повідомила заступник міністра економіки Ірина Новікова.

Довідка Finance.ua:

  • Закон України «Про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні» передбачає підтримку проєктів з інвестиціями понад 20 млн євро;
  • серед обов’язкових вимог до проєктів — не менше 80 робочих місць із зарплатою, що буде більшою за середню у регіоні реалізації інвестпроєкту на 15%;
  • прем’єр міністр Денис Шмигаль заявив, що станом на 31 липня вже понад 25 інвесторів хочуть скористатися законом про «інвестнянь» та звернулися до UkraineInvest.
Про головні законодавчі ініціативи, які можуть торкнутися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь — і завжди будьте в курсі головних змін!
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас