Renault і Geely спільно будуватимуть гібридні автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault і Geely спільно будуватимуть гібридні автомобілі

Технології&Авто
262
Компанія Renault підписала угоду з китайською групою Geely Holding, яка має допомогти французькому автовиробнику відновити свою присутність на найбільшому автомобільному ринку у світі.
Як пише Bloomberg, компанії будуть спільно виробляти гібридні автомобілі під брендом Renault в Китаї. Також вони вивчать можливість продажу автомобілів на базі платформ Geely Lynk & Co. в Південній Кореї, де Renault вже понад два десятиліття керує спільним підприємством з Samsung.
Renault «майже не існує» в Китаї після того, як торік автовиробник вирішив повністю змінити свою стратегію, сказав Лука де Мео, виконавчий директор компанії. У квітні 2020 року компанія погодилася передати свою 50-відсоткову частку в спільному підприємстві з Dongfeng Motor Corp. своєму партнеру, сказавши, що зосередиться на легких комерційних автомобілях і електромобілях.
У першому півріччі Renault продала близько 101 000 легкових і комерційних автомобілів в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, що становить всього 7% від його світових поставок. Обсяг продажів групи в регіоні практично не змінився в порівнянні з попереднім роком.
За перше півріччя Renault повідомила про чистий прибуток в розмірі 369 млн євро в порівнянні зі збитками в 7,4 млрд євро роком раніше.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас