«Нафтогаз» ввів новий тариф на опалювальний сезон: ціна та умови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нафтогаз» ввів новий тариф на опалювальний сезон: ціна та умови

Особисті фінанси
5869
Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» ввела новий тарифний план для побутових клієнтів — «Комфортний сезон».
Про це йдеться у повідомленні пресслужби компанії.
Тарифний план «Комфортний сезон» діятиме протягом опалювального сезону — 7 повних місяців: з 1 жовтня і до 30 квітня.
Особливості тарифу:
  • ціна на газ в тарифному плані «Комфортний сезон» зафіксована на рівні чинного річного тарифу — 7,96 грн/куб.м з ПДВ без вартості розподілу (доставки);
  • платити за газ необхідно рівномірними частинами щомісяця;
  • споживачі можуть отримати додаткову знижку 1% в наступному місяці за сплату до 15 числа в особистому кабінеті або чат-боті.
Щомісячний платіж. Загальна сума у тарифному плані «Комфортний Сезон» визначається під час підключення відповідно до запланованого об’єму газу на опалювальний сезон (7 повних місяців). Щомісяця клієнт сплачує рівномірними частинами — 1/7 від вартості запланованого об’єму газу.
Необхідний об’єм газу розраховується відповідно до типу споживання, враховуючи історичні дані конкретного клієнта (якщо такі є). Типи споживання, які враховуються при розрахунку:
  • приготування їжі (50−200 м3);
  • приготування їжі та підігрів води (150−500 м3);
  • опалення (800−20 000 м3).
Щомісяця клієнт оплачує 1/7 запланованого об’єму. Сплатити потрібно не пізніше 15-го числа. Усі рахунки доступні лише в електронному форматі – тобто надходять та зберігаються в особистому кабінеті або чат-боті.
Підключитися до тарифного плану можна за умови відсутності боргу у клієнта. Перейти на тарифний план «Комфортний Сезон» можна в особистому кабінеті на my.gas.ua.
Ціна тарифного плану діє протягом опалювального сезону — 7 повних місяців. Якщо клієнт подав заявку на зміну тарифного плану, перехід на «Комфортний сезон» відбудеться автоматично, з 1-го жовтня.

Довідка Finance.ua:

  • з 1 травня в Україні діє річна ціна газу. Вона не може змінюватися в бік підвищення. «Нафтогаз» визначив річний тариф на рівні 7,96 грн / куб. м;
  • «Нафтогаз», який виконує функції постачальника «останньої надії», встановив тариф на газ для своїх клієнтів у серпні 2021 року на рівні 11,78 гривень за кубометр (з ПДВ, але без плати за доставку). Ціна на 73 копійки вища, ніж у липні (11,05 гривень за кубометр).

Як змінити постачальника газу в Україні 🔥

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас