Регулятор запровадив нові правила для боротьби із завищеними цінами на ринку е/е — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор запровадив нові правила для боротьби із завищеними цінами на ринку е/е

Казна та Політика
388
Сьогодні, 6 серпня, Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила низку рішень для подальшої лібералізації ринку електроенергії.
Про це повідомила пресслужба регулятора.
Зокрема, з метою забезпечення достатнього рівня ліквідності Нацкомісія встановила граничні ціни на балансуючому ринку на рівні обмеження на ринку «на добу вперед» (РДВ).
Також регулятор скасував можливість подачі блокових заявок на РДВ і врегулював порядок купівлі гарантованим покупцем обсягів електроенергії на внутрішньодобовому ринку (ВДР) для мінімізації обсягів негативного небалансу.
Для цього комісія внесла зміни до постанови від 8 квітня 2020 року. Такі зміни покликані стимулювати постачальників брати активну участь на ринку «на добу вперед». Вони встановлюють практично єдиний рівень прайскепів (price caps) у всіх сегментах.
Крім того, зміни постанови від 17 грудня 2019 року надали можливість операторам систем розподілу (ОСР) і передачі (ОСП) бути активними учасниками різних сегментів ринків. Зокрема, зменшився відсоток обов’язкової закупівлі електроенергії на РДВ для компенсації технологічних втрат з 95% до 30%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас