В Україні майже половина приватних авто старші 22 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні майже половина приватних авто старші 22 років

Особисті фінанси
752
В Україні 43% приватного транспорту виготовлено у 1999 році або раніше.
Про це на своїй сторінці у Facebook розповів керівник організації U-Cycle Богдан Лепявко з посиланням на представника Міністерства інфраструктури.
Серед комерційного транспорту 51% авто старші 22 років. Вважається, що на ці машини припадає 60% викидів СО2 та шкідливих речовин через їх вік та більш інтенсивне використання.
Загалом в Україні зареєстровано 14,76 мільйона транспортних засобів, з яких 1,46 млн – комерційні (зареєстровані на юридичних осіб). Водночас невідомо скільки саме з цих авто дійсно зараз використовують. Тому є ймовірність, що справжня цифра менша на кілька мільйонів.
Також багато транспорту, зареєстрованого на фізичних осіб, використовується бізнесом, тому і число комерційних авто також може бути іншим.

Довідка Finance.ua:

  • за даними Укравтопрому, в липні 2021 року кількість реєстрацій нових легкових автомобілів в Україні збільшилась у порівнянні з торішнім показником на 16%. За місяць українці придбали і зареєстрували 9768 авто;
  • у липні українські дилери продали рекордну кількість автомобілів для бізнесу за останні 10 років. Мова йде про LCV – легкий комерційний транспорт, який, зазвичай, купує малий та середній бізнес.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ви також знайдете останні важливі новини для автомобілістів. Підписуйтесь, щоб не пропустити.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас