Уряд посилює контроль за погашенням боргів із зарплати — Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд посилює контроль за погашенням боргів із зарплати — Мінекономіки

Казна та Політика
214
Кабінет Міністрів посилює контроль за погашенням боргів із заробітної плати.
Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.
«Уряд посилює контроль за погашенням боргів із заробітної плати. Зокрема буде активізована робота через проведення щотижневих нарад на рівні уряду та запроваджене фокусне обговорення проблематики конкретних органів управління та регіонів тощо», — йдеться в повідомленні.
У черговому засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати взяли участь представники ДК «Укроборонпром», Міненерго, Державного космічного агентства, Донецької, Харківської областей та м. Києва. Були присутні також представники інших органів центральної виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, професійних спілок.
«Своєчасність виплати заробітної плати належить до найважливіших питань, які перебувають на постійному контролі Президента України та уряду. Саме тому питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати є одним з пріоритетів діяльності Мінекономіки», — зазначив на засіданні Перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Олексій Любченко.
Зазначено, що зберігається негативна тенденція до збільшення суми заборгованості. Зростання боргу за останній місяць відбулося у 20 регіонах та на підприємствах, підпорядкованих Мінсоцполітики, Державному космічному агентству, Фонду державного майна.
Однак, підкреслюють у Мінекономіки, позитивні тенденції щодо поступового зменшення рівня заборгованості спостерігаються у Донецькій, Харківській областях, м. Києві та підприємствах, підпорядкованих Міненерго, і готовність керівництва деяких органів управління активізувати роботу із зменшення заборгованості. Зокрема, представник Космічного агентства України озвучила наміри до кінця року повністю виплатити всі борги із зарплат на підприємствах, підпорядкованих агентству.
«Подальша робота Міжвідомчої робочої групи буде сконцентрована на визначенні предметних і системних заходів центральних, місцевих органів влади у тісній взаємодії із соціальними партнерами — галузевими федераціями, профспілками. Визначено персональну відповідальність та напрацьовано конкретні рішення за наслідками наради. Спільними зусиллями ми повинні знайти дієві механізми, які дозволять зупинити зростання цього ганебного явища», — підкреслив Любченко.

Довідка Finance.ua:

  • станом на 24 червня 2021 року заборгованість по виплаті заробітної плати перевищила 3,2 млрд грн; 81,3% від цієї суми генерують економічно активні підприємства. Заборгованість із зарплати в компаніях, які знаходяться у стадіях банкрутства, становить 18,7% від загальної заборгованості.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас