Кабмін виділив 82,5 млн гривень на проведення перепису населення через інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділив 82,5 млн гривень на проведення перепису населення через інтернет

Казна та Політика
247
Кабінет Міністрів виділив 82,5 млн гривень на впровадження сервісу для ідентифікації громадян за номером мобільного телефону для перепису населення, запланованого на 2023 рік, через інтернет.
Про це йдеться пояснювальній записці до розпорядження Кабміну № 884 від 4 серпня.
Цим розпорядженням Кабмін дозволив господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабміну направити на підготовку до проведення перепису населення 82,5 млн гривень, перерозподіливши кошти державного бюджету за програмою “статистичні спостереження”. Такий перерозподіл Секретаріат має узгодити з Комітетом Верховної Ради з питань бюджету.
У пояснювальній записці до документа зазначається, що виділення коштів пов’язане з підготовкою до проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення – удосконаленням програмно-апаратного комплексу автоматизованої системи складання квартальних списків та переписного районування та програмно-апаратного комплексу автоматизованої системи пробного перепису населення з метою запровадження сервісу для ідентифікації респондентів за допомогою номера телефону (мобільного) у підсистемі збору переписних даних під час інтернет-раунду.
За допомогою такого удосконалення також передбачається привести цифрові карти довідників у відповідність до Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць і територій територіальних громад у зв’язку з новим районуванням.
Відзначається, що аналіз результатів пробного перепису в грудні 2019 року і апробація використання електронного підпису для ідентифікації респондентів показали, що вкрай малий відсоток респондентів, які скористалися можливістю перепису через інтернет, пов’язаний з необхідністю отримання електронного підпису тільки для участі в перепису.
У записці зазначається, що введення з 2021 року можливості збору статистичної звітності в електронному вигляді призводить до необхідності збільшення технічних можливостей системи електронної звітності органів Держстатистики. Розширення серверних потужностей дозволить знизити пікове навантаження на систему в квартальні та річні періоди звітності респондентів і забезпечить надійне зберігання отриманих електронних статистичних звітів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас